dijous, 27 de febrer del 2014

Resum del mes de gener

Primer de tot, voldria comentar que a partir d'ara ja no faré més el resum ornitològic de cada mes. Des d'aquest moment faré una nova entrada al blog per cada cita important realitzada a la Seu d'Urgell i voltants.


En el mes de gener hi han agut nevades molt fortes als Pirineus, incluida la Seu. Per aquest motiu en el gener no hi ha agut molta varietat d'ocells, encara que destaquen les següents observacions.

- Cabusset (tachybaptus ruficollis): un màxim de 3 exemplars al riu Segre entre la Seu i Alàs.
- Durbec (coccothroustes coccotrhoustes): 2 exemplars entre la Seu i Arfa al mid d'una forta nevada.
- Grasset de muntanya (anthus spinoletta): un màxim de 13 exemplars entre la Seu i Alàs més un exemplar al Parc del Valira (molt poc freqüent en aquesta zona).
- Grua (grus grus): un exemplar que passà unes setmanes a prop de l'abocador de Benavarre i al riu Segre entre la Seu i Arfa. Aquesta espècie és molt escassa a la comarca, amb poques cites en migració (època en que és més abundant). Per tant, aquesta observació és d'una gran importància.
- Lluer (carduelis spinus): 2 exemplars al Segre entre la Seu i Alàs.
- Polla d'aigua (gallinula chloropus): 3 exemplars al riu Segre entre la Seu i Alàs.
- Xarxet comú (anas crecca): fins a 11 exemplars al voltant de la Seu: 3 individus al Segre entre la Seu i Alàs i 8 individus més al Segre entre la Seu i Arfa.
- Xivita (tringa ochropus): 1 exemplar al Segre entre la Seu i Arfa. Aquesta espècie és comuna en migració, però en hivern és molt rara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada