dilluns, 27 de gener del 2014

3 dies al delta de l'Ebre... i 106 espècies!!! (tercer dia)

L'últim dia, el diumenge, anarem cap a l'hemidelta nord. De camí, ens va sorpendre una àguila pescadora, un rapinyaire diurn molt escàs com a hivernant en tot Catalunya, la població de la qual s'estima en uns 4 exemplars.

Cap a les 8:15 h arribarem a la badia del Fangar, on poguerem observar una gran quantitat d'ocells, com per exemple flamencs, territs variants, territ tresdits, remena-rocs, corril camanegre, corriol gros, xivitones, gamba roja vulgargamba roja pintada, gamba verda, tètol cuanegre, becut, cabussó collnegre, xivita, arpella vulgar, ànec blanc... El més destacat foren 5 becs de serra mitjà.

Acabades les observacions en aquest indret anarem als Bascos, a probar sort amb les aus marines... però no hi va haber sort! El més destacat foren 4 cabussons emplomallats al mar i uns 70 agrons blancs en uns arrossars.

Després anarem al Canal Vell, on poguerem onservar flamencs, agrons blancs, cabussons collnegres, cabussons emplomallats, cabussets, tètols cuanegres... El més destacat varen ser els 131 becs d'alena que hi havien.

Per acabar el viatge ens vam dirigir cap a l'hemidelta sud altre cop, concretament a la llacuna de l'Alfacada, on poguerem observar per segona vegada els becplaners i els ànecs negres a la platja.

Amb totes aquestes observacions i més vam acabar aquest fabulòs cap de setmana... gràcies a l'Andreu Canut i a la Núria Trench!!!


territ tresdits

remena-rocs

corriol camanegre amb territs variants

1 comentari:

  1. Va ser un cap de setmana molt complert i ens ho vam passar molt bé! La veritat és que no m'imaginava que tinguéssim tanta sort amb les espècies!! A veure si ho podem repetir aviat!

    ResponElimina