dimarts, 21 de gener del 2014

3 dies al delta de l'Ebre... i 106 espècies!!! (segon dia)

A les 8:00h del dia següent (dissabte 28) ja erem a les Slines de Sant Antoni, unes llacunes que hi ha molt a prop de La Tancada. Allà vam veure espècies com la gamba roja vulgar, la gamba roja pintada, la gamba verda, els territs variant, menut i tresdits, la xivitona, el remena-rocs, la gavina capblanca...

Tot seguit anarem a la barra del Trabucador, una passarel·la de sorra que creua la badia dels Alfacs. En aquest indret poguerem gaudir d'espècies escasses com el bec de serra mitjà (17 exemplars) i un exemplar de gavina corsa (espècie molt escassa a l'hivern). També veierem espècies molt abundants com el corriol camanegre, el corriol gros, el remena-rocs, els territ variant i tresdits, el xatrac becllarg, la gavina capnegra i moltes més.

estol de territs variants

grup de territ variant i territs tresdits

territ tresdits

corriol gros

remena-rocs

remena-rocs

femella de bec de serra mitjà

femella de bec de serra mitjà
Tot seguit anarem a Riet Vell, on vam poder veure capó reial, polla blava, polla d'aigua, rascló...
Després anarem a l'Alfacada, però pel camí, quan passavem per al poble dels Muntellsm, vam descobrir un moixonet parat al mig del camí. Li costava volar. Era molt estrany, tenia molts colors. El vam fotografiar i després vam veure que es tractava d'un canari!!

canari (fotografia feta per Andreu Canut)

A l'arribar a l'Alfacada es va girar molt vent, però vam poder observar 13 becplaners (espècie escassa com a hivernant a Catalunya), ànecs cuallargs, ànecs blancs, xarxets comuns, tètols cuanegres, becs d'alena, becadells comuns, etc.

Quan ja portavem una estona a la llacuna de l'Alfacada, ens vam dirigir a la platja del Migjorn, per dinar i per veure aus marines. Vam observar 2 gavines corses, una espècies hivernant molt escassa a Catalunya, a part vam poder observar 18 ànecs negres, una altra espècie molt escassa com a hivernant a  Catalunya, encara que els delta de l'Ebre és on es concentra tota la població hivernant.

ànecs negres

ànecs negres

ànecs negre


Ben dinats ens vam dirigir a la finca DACSA, ja que fa mesos que s'observa una daurada petita del Pacífic, una raresa provinent de Sibèria que per primera vegada hiverna a Catalunya. No la observàrem però si vam poder veure 5 xivites, un falcó pelegrí, i una esmerla.

Amb aquestes observacions acabarem la jornada... un dia fantàstic!!!!

daurada grossa observada en un arrossar (fotografia d'Andreu Canut)

esmerla (fotografia realitzada per Andreu Canut)

esmerla (fotografia realitzada per Andreu Canut)

1 comentari: