divendres, 17 de gener del 2014

3 dies al delta de l'Ebre... i 106 espècies!!! (primer dia)

El passat 27-12-13 anà al delta de l'Ebre amb la Núria Trench i l'Andreu Canut a passar 3 fabulosos dies per a veure aus hivernants.

A les 9:00 del matí vam començar el viatge cap el delta. Mentre posavem gasolina al cotxe, ja veure i sentir algun pinsà comú, una mallerenga blava, una cuereta blanca i poca cosa més. Després d'haber posat la quantitat màxima de gasolina que hi cavia al dipòsit, vam començar el viatge (per fi!).

De camí al delta vam parar pels secans a veure aus estepàries. La cosa va anar molt bé, ja que vam veure espècies relativament difícils de veure com la merla blava, d'altres de molt més escasses com  l'àguila daurada, l'esmerla i el còlit negre. A part d'aquestes espècies també vam veure espècies no tan escasses però no menys importants, com la perdiu roja, la cogullada vulgar, el passerell comú, el cruixidell, la tallareta cuallarga, la cotxa fumada, el mosquiter comú...


còlit negre

còlit negre
Còlit negre (fotografia realitzada per Andreu Canut)
Després de veure les espècies esmentades anteriorment vam continuar el viatge. Cap a les 14:00 vam començar a tenir gana, i pararem a dinar a la reserva natural de Flix, on vam veure un espectacular mascle de xoriguer comú, a part d'una arpella vulgar, polles d'aigua, mosquiters comuns... entre d'altres.

Al cap d'una hora (si fa no fa) vam arribar al delta... per fí!!! Només arribar ja vam veure martinets blancs, esplugabous, bernats pescaires, agrons blancs, gavines vulgars, gavians argentats, gavians foscs, fredelugues, xivitones... aturats als arrossars. Seguidament anàrem a la llacuna de La Tancada, ja que des de feia dies hi havia un ànec glacial, un ànec molt rar que sobserva irregularment a l'hivern. Només arribar ens vam trobar a un ornitòleg conegut que ens ensenyà l'ànec glacial. A la mateixa llacuna observarem uns 2000 flamencs, molts ànecs collverds, ànecs grisets, ànecs cullerots, fotges vulgars, etc.

ànec glacial

flamenc

flamenc

flamenc

Amb aquestes observacions vam acabar la jornada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada